Κατηγορία Α1 Ανδρών - Τα πρώτα χαμόγελα, η ΣΠΕ Στροβόλου



ΣΠΕ ΣΤΡΟΒ. –ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ 29-24 
Είχε ... Άγιο τον τερματοφύλακα της Δημήτρη Ταρτίο η ΣΠΕ Στροβόλου! Παρόλο που στο ημίχρονο έχανε στην έδρα της από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με 12-13 στην επανάληψη, οι εκπληκτικές αποκρούσεις του βετεράνου τερματοφύλακα που βαδίζει προς το τέλος της καριέρας του, βοήθησαν σημαντικά την ομάδα της Συνεργατικής στο να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα. 
Το πρώτο ημίχρονο στο Λύκειο Στροβόλου, θύμιζε πράγματι ντέρμπι. Με πολύ δυνατές άμυνες, με δυνατά φάουλ, οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Με το Ευρωπαϊκό ωστόσο να έχει καλύτερα τελειώματα στην επίθεση και να μένει σε θέση οδηγού (12-13) με τη λήξη του ημιώρου. Στην επανάληψη όμως –όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο προπονητής του Ευρωπαϊκού, Ανδρέου- οι φιλοξενούμενοι ... έμειναν στα αποδυτήρια! Απέναντι σε ένα εκπληκτικό Δημήτρη Ταρτίο το Ευρωπαϊκό έκανε περισσότερο από ένα δεκάλεπτο να δει δίχτυα και η ΣΠΕ, που βελτιωμένη στην άμυνα έβγαινε εύκολα στον αιφνιδιασμό, κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά που της έδωσε άνεση στο παιγνίδι. Με κοντρόλ επιθέσεις η ομάδα της Συνεργατικής επέβαλε το ρυθμό της και στο τέλος, πέτυχε αυτό που ζητούσε: μια νίκη σημαντική στη ψυχολογία των παικτών της, που στο ξεκίνημα της χρονιάς είδαν την ασπίδα της ΚΟΧ να κάνει φτερά από την ήττα που δέχτηκαν από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. 
Σκόραραν για τη νικήτρια οι Β. Δημοσθένους 4, Σ. Ζωγράφου 1, Κ. Κωνσταντίνου 1, Α. Φωτίου 3, Βιτάλι 7, Γ. Παπακυπριανού 5, Ν. Μιχαηλίδης 6 και Π. Ιερείδης 2 και για το Ευρωπαϊκό οι Μ. Ευσταθιάδης 3, Θ. Τσίβικος 3, Μ. Πελαγία 2, Σοφοκλέους 4, Γ, Νικηφόρου 2, Ι. Αργυρού 1, Βούκας 3, Μαρκίδης 2 και Νοβάκοφ 4. 
ΚΟΥΡΟΥΣΙΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 22-23 
Δεν μπόρεσε τελικά να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά φέτος στην έδρα της η ομάδα του Κουρούσιη Προοδευτικού, αφού έχασε από τον πολύ απαιτητικό φέτος Παρνασσό με 22-23. Το παιγνίδι στην Πάφο ήταν συγκλονιστικό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο αντίπαλες έδωσαν σκληρή μάχη για την τελική επικράτηση (ημίχρονο 10-10), στο τέλος όμως χαμογέλασε η ομάδα του Στροβόλου που πήρε τη νίκη με 22-23. Η νίκη αυτή είναι η 3η μέχρι στιγμής για τον Παρνασσό και με αυτήν ισοβάθμησε στην 2η θέση με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. 
Καλύτεροι από τη γηπεδούχοι οι Π. Χριστοδούλου 5 (την περασμένη Πέμπτη βραβεύτηκε από την ΚΟΧ αφού είναι ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλημάτων των τελευταίων δύο χρόνων) Χ. Σοφοκλέους 3, Χρ. Δίπλαρος 5 και Μ. Μιχαήλ 3, ενώ από τον Παρνασσό καλύτεροι οι Ι. Ιωάννου 7, Π. Κακουρή 4, Γεωργίου 3, Α. Αχιλλέως 3 και Γ. Χρυσάνθου 3. 
Ε.Ν ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Κ.Α. ΛΑΤΣΙΑ 29-30 
Άλλο ένα παιγνίδι που κρίθηκε στο τέρμα. Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα η Κεντρική Ασφαλιστική Λατσιά, που στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μετρούσε δύο ήττες και μόλις μια ισοπαλία. Τελικά, αυτό που μέτρησε στην τελική επικράτηση των Λατσιών ήταν η εμπειρία. Οι παίκτες του Κώστα Κατσαρή έκαναν ένα καλό πρώτο ημίχρονο το οποίο τους βρήκε να προηγούνται με 11-15 όμως στην επανάληψη, στην πίεση που δέχτηκαν από τους γηπεδούχους, υπέπεσαν σε σωρεία εύκολων λαθών. Η ΕΝ Αγίου Αθανασίου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα, επιχείρησε μια αντεπίθεση διαρκείας, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να ψαλλιδίσει τη διαφορά του τελικού σκορ στο κατώτατο της σημείο (29-30). 
Καλύτεροι από τη γηπεδούχοι οι Βούκελιτς 7, Λόνγκς 7 και Γκιόκας 6, ενώ από τα Λατσιά καλύτεροι οι Κ. Βορκάς 10 (κορυφαίος του αγώνα) Χ. Βλαδιμήρου 5 και Νέιλορ Γουίλιαμς 5. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"