Επισκέψεις από φορείς του Κατάρ τους επόμενους μήνες


Συνεχίζονται οι επαφές με φορείς του Κατάρ, με επισκέψεις να αναμένονται στην Κύπρο τον Απρίλιο και το Μάιο, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο, αλλά και διευκόλυνσης Κύπριων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες.


Παράλληλα, η συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα στη Ντόχα για την ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Κύπρου-Κατάρ θεωρείται σημαντική καθώς αποτελεί ένα πρώτο βήμα ούτως ώστε να καταστεί η Κύπρος διαμετακομιστικός σταθμός μεταξύ των χωρών της περιοχής και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Νέες επισκέψεις από φορείς του Κατάρ Απρίλιο και Μάιο
---------------
Αντιπροσωπεία της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ (Qatar Investment Authority) αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο τον Απρίλιο. Στο μεταξύ, επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι και βρίσκεται σε επαφή με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) καθώς και ορισμένους Κύπριους επιχειρηματίες.  
Το Μάιο αναμένεται στην Κύπρο ομάδα της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ (Qatar Islamic Bank), η οποία και θα συζητήσει συγκεκριμένα θέματα συνεργασίας ως αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του στο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα νωρίτερα φέτος.
Οι επαφές με την Ισλαμική Τράπεζα άπτονται κυρίως θεμάτων που σχετίζονται με τη διευκόλυνση Κύπριων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες. Έγινε επίσης επαφή από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στη χώρα.

Βήμα για να καταστεί η Κύπρος σταθμός μεταξύ Ευρώπης και χωρών της περιοχής
-----------------
Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα στη Ντόχα για ενίσχυση των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών θεωρείται σημαντική γιατί είναι ένα πρώτο βήμα ούτως ώστε να καταστεί η Κύπρος διαμετακομιστικός σταθμός μεταξύ των χωρών της περιοχής και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Τη συμφωνία είχε υπογράψει εκ μέρους της Κύπρου ο τέως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος και ως μέρος της η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ, QATAR Airways, η οποία αρχίζει κανονικά δρομολόγια προς την Κύπρο στις 29 Απριλίου, με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, έγινε αποδεκτό το αίτημα για παραχώρηση δικαιώματος χρήσης της πέμπτης ελευθερίας, δηλαδή το δικαίωμα για μεταφορά επιβατών από την Κύπρο προς άλλη χώρα με αεροπορική εταιρεία που ανήκει σε τρίτη χώρα όπως για παράδειγμα την QATAR Airways, σε δυο ευρωπαϊκούς προορισμούς εξαιρουμένης της Ελλάδας.
Τα σημεία που θα εξυπηρετηθούν θα κοινοποιηθούν μετά από μελέτη από τις αεροπορικές εταιρείες των δύο χωρών.
Επίσης, παραχωρήθηκε δικαίωμα χρήσης της πέμπτης ελευθερίας για τη διακίνηση φορτίων από την Κύπρο προς άλλους προορισμούς. Τέλος, συμφωνήθηκε όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές και η QATAR Airways, εντός 30 ημερών συναντηθούν και συμφωνήσουν σε πτήσεις κοινού κωδικού (code sharing agreement).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"