Επταήμερο ταξίδι στην Κίνα για τη Μισέλ Ομπάμα

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα πρόκειται να αναχωρήσει την Τετάρτη για την Κίνα, όπου θα περάσει επτά ημέρες σε μια επίσκεψη με καθαρά εκπαιδευτικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα όπως ανέφεραν Aμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Μισέλ Ομπάμα θα έχει συνάντηση με τη σύζυγο του προέδρου της Κίνας, θα επισκεφτεί σχολεία και θα βρεθεί σε κορυφαία τουριστικά sites μαζί με τις δύο κόρες της καθώς τα δυο κορίτσια του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών, η 15χρονη Μάλια και η 12χρονη Σάσα , θα συνοδεύουν την πρώτη κυρία.

Ο σκοπός του ταξιδιού της είναι το άνοιγμα προς τους νέους στην Κίνα , δήλωσε ο Μπεν Ρόντος, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη στρατηγική επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «δεν είναι μόνο μεταξύ των ηγετών είναι και σχέση μεταξύ των λαών », δήλωσε ο Ρόντος.

Η κυρία Ομπάμα θα περάσει την πρώτη μέρα της επίσκεψής της με την κυρία Πενγκ σύζυγο του προέδρου της Κίνας Σι ΖινπΊνγκ, θα επισκεφτεί ένα γυμνάσιο και θα έχει ιδιωτικό δείπνο. Στο Πεκίνο, από την Πέμπτη έως την Κυριακή , θα βρεθεί και θα μιλήσει με κινέζους και αμερικανούς φοιτητές στο Κέντρο Στάμφορντ και στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θέλει να αυξήσει τον αριθμό των αμερικανών φοιτητών που σπουδάζουν στην Κίνα από 20.000 που είναι σήμερα σε 100.000. Οι κινέζοι φοιτητές στις ΗΠΑ είναι περίπου 200.000 ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων φοιτητών από οποιαδήποτε άλλη χώρα .

«Εάν οι νέοι Αμερικανοί είναι σε θέση να αντιληφθούν την Κίνα , είναι σε θέση, μέσω εκπαιδευτικών ανταλλαγών να σπουδάσουν στην Κίνα, που θα είναι πολύτιμη εμπειρία και ένας από τους κύριους παράγοντες στην παγκόσμια οικονομία », ανέφερε επίσης ο Μπεν Ρόντος, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη στρατηγική επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο Ρόδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"