Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε κοινό ανακοινωθέν


Την εκτίμηση ότι η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
Ωστόσο, συνέστησε αυτοσυγκράτηση, αφού όπως είπε, οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί ξανά κοντά σε συμφωνία, χωρίς όμως κατάληξη.

Ο κ. Κασουλίδης, μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ανέφερε ότι το ανακοινωθέν δεν θα ξεπερνά τη μια σελίδα, ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας συνέβαλε και η παρασκηνιακή αμερικανική διπλωματία.

Δεν είναι αρκετή η διορθωτική δήλωση
Εξάλλου, ο κ.Κασουλίδης τόνισε ότι η διορθωτική δήλωση των Ηνωμένων Εθνών για τις αναφορές στο Κυπριακό του γγ Μπαν Κι Μούν δεν ικανοποιεί τη Λευκωσία. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης του γενικού γραμματέα, παραπέμποντας στη δήλωση του ειδικού συμβούλου του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι οι συνομιλίες διεκόπησαν λόγω εκλογών.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κασουλίδης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση κάνει σκέψεις για απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ. Ωστόσο, απέφυγε να πει κατά πόσο αυτό θα γίνει πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις και επισήμανε πως, αν συνεχισθούν, δεν αποκλείεται να κατατεθεί πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη για οριοθέτηση της ΑΟΖ για ολόκληρη την Κύπρο.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"