Νέα υπόθεση εξαπάτησης ανέργων στη Λάρνακα.- Σύλληψη 46χρονου.-

Νέα υπόθεση εξαπάτησης ανέργων διερευνά η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας εναντίον 46χρονου από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, εναντίον του οποίου διερευνώνται αδικήματα, τα οποία φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και αφορούν εξαπάτηση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, καθώς και συνωμοσία προς καταδολίευση. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται και άλλα πρόσωπα.


Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία των Βάσεων προχώρησε στη σύλληψη του 46χρονου μετά από καταγγελία ότι διατηρούσε γραφείο εξευρέσεως εργασίας στην κοινότητα Ξυλοτύμπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ύποπτος υποσχόταν εργασία σε ανέργους, με την προϋπόθεση ότι θα κατέβαλαν το ποσό των 35 ευρώ για εγγραφή, καθώς και χρηματικό ποσό το οποίο κυμαινόταν από 120 μέχρι 180 ευρώ για συμμετοχή σε σεμινάριο ασφάλειας και υγείας. Στη συνέχεια θα τους εξασφάλιζε εργασία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ως επιστάτες σε εταιρεία με έδρα την Αλγερία.

Μέλη της αστυνομίας των βρετανικών βάσεων, δυνάμει δικαστικού εντάλματος διενήργησαν έρευνες στα υποστατικά του υπόπτου και περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια. Όπως έχει διαπιστωθεί, μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν 22 πρόσωπα τα οποία έχουν εξαπατηθεί, ωστόσο πιστεύεται ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Ο 46χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέα Πιτσιλλίδη ο ύποπτος, σύμφωνα με βάσιμους ισχυρισμούς, διαβεβαίωνε τους παραπονούμενους ότι αφού πληρώσουν ο κάθε ένας ένα συμβολικό ποσό για εγγραφή περίπου 35 ευρώ και επιπλέον το κόστος παρακολούθησης ενός σεμιναρίου με θέμα «Ασφάλεια και υγεία στα εργοτάξια» που κυμαινόταν μεταξύ 120 – 180 ευρώ, τότε θα τους εξασφάλιζε θέσεις εργασίας σε εταιρεία κατασκευών που εδρεύει στην Αλγερία. Ο 46χρονος υποσχόταν στους παραπονούμενους ότι θα άρχιζαν εργασία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013.

Ανακρινόμενος ο 46χρονος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων ερευνήθηκαν τα υποστατικά του και παραλήφθηκαν αρκετά τεκμήρια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"