Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 28, 2014

Μήνυμα Προέδρου με παύση Αρχηγού

Εικόνα
Σαφές πολιτικό μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, την τουρκοκυπριακή πλευρά αλλά και το εσωτερικό, θέλησε να στείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τα έκτροπα που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό.

Σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού 1,5 εκατ. νοικοκυριά

Εικόνα
Ενάμιση εκατομμύριο νοικοκυριά στην Ισπανία ζούσαν το 2013 σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι 900.000 το 2007, προτού η χώρα βυθιστεί στην οικονομική κρίση εξαιτίας της οποίας η ανεργία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε η καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas.

Οι Moody's αναβάθμισαν την προοπτική τριών τραπεζών

Εικόνα
Ο οίκος αξιολόγησης Moody`s, στον απόηχο της αναβάθμισης του ορίζοντα του κυπριακού χρέους σε θετικό από σταθερό, διαφοροποίησε την προοπτική της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας από αρνητική σε θετική, ενώ διαφοροποίησε επίσης την προοπτική της ρωσικής RCB από αρνητική σε σταθερή.

ΥΠΟΙΚ: Σήμερα ανακοινώνονται νέες χαλαρώσεις

Εικόνα
Σήμερα ανακοινώνονται νέες χαλαρώσεις στους περιορισμούς διακίνησης συναλλάγματος στο εσωτερικό σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Θετική ψήφος Κύπρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Εικόνα
Η Κύπρος ήταν μεταξύ των 100 χωρών που υπερψήφισαν χθες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα που επαναβεβαιώνει «τη δέσμευση στην κυριαρχία, πολιτική ανεξαρτησία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της».

Ανάπτυξη των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς

Εικόνα
Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνει σήμερα τις επαφές του στην έδρα του ΟΗΕ, με αξιωματούχους του ΟΗΕ και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η υπόθεση Δρομολαξιά ενώπιον του Κακουργιοδικείου

Εικόνα
Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου, που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα, η δίκη για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

ΠτΔ: Παρήλθε ο κίνδυνος πλήρους χρεοκοπίας

Εικόνα
Ο κίνδυνος της πλήρους χρεοκοπίας τον οποίο αντιμετώπιζε η Κύπρος έχει παρέλθει, η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.