Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 12, 2013

Στο σκοτάδι τρεις έρευνες στο Υπουργείο Υγείας

Εικόνα
Λευκωσία: Στη νομική υπηρεσία για συμβουλή έχει σταλεί η έκθεση της διοικητικής έρευνας που είχε διαταχθεί για τα γεγονότα γύρω από τον θάνατο 57χρονου ασθενούς από την Πάφο, εξαιτίας μετάγγισης μολυσμένου με τον ιό της ηπατίτιδας Β αίματος.

Αναζητείται επενδυτής για το 18% της Τράπεζας Κύπρου

Εικόνα
Λευκωσία: Ψάχνουν στρατηγικό επενδυτή για την Τράπεζα Κύπρου για τη διάθεση του 18% που κατέχει η Λαϊκή Τράπεζα και ρόλο στην όλη διαδικασία έχει η Αρχή Εξυγίανσης. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2013 η Αρχή Εξυγίανσης θα πρέπει να παρουσιάσει ένα λεπτομερή οδικό χάρτη για την πλήρη διάθεση των στοιχείων ενεργητικού της Λαϊκής που κατέχει το 18% στην Τράπεζα Κύπρου.

Προβληματίζουν οι «έξυπνοι» μετρητές της ΑΗΚ

Εικόνα
Λευκωσία: Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και Ελεγκτική Υπηρεσία, αμφισβητούν έντονα, μέσα από παρατηρήσεις και διαπιστώσεις, την υπό εξέλιξη διαδικασία της ΑΗΚ για πιλοτικό σύστημα με 3.000 έξυπνους μετρητές.

Διελκυστίνδα Αβραμόπουλου – Βενιζέλου για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά – Άσκηση με τους S-300 στην Κρήτη ενώ στην Αθήνα θα συνομιλούν Βενιζέλος-Νταβούτογλου

Εικόνα
Ενώ την Παρασκευή (αύριο) ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας δέχεται στην Αθήνα τον συνάδελφό του της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου , για να συζητήσουν , όπως αναφέρουν συναφείς διπλωματικές πληροφορίες,  τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, μετά το ναυάγιο της προσπάθειας  επανέναρξης των διακοινοτικών  συνομιλιών στη βάση κοινής διακήρυξης αρχών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης  Αβραμόπουλος  έχει οργανώσει για την ίδια ημέρα  μεγάλη άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και δοκιμή του πυραυλικού συστήματος S-300, για πρώτη φορά από της εγκατάστασής τους στην Κρήτη πριν από 14 χρόνια.

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσωπο της χρονιάς - Δεύτερος o Έντουαρντ Σνόουντεν

Εικόνα
Ο πάπας Φραγκίσκος επελέγη σήμερα ως "πρόσωπο της χρονιάς" 2013 από το αμερικανικό περιοδικό "Time" επειδή άλλαξε "τον τόνο, την αντίληψη και την προσέγγιση" της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσι Γκιμπς στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Πρόεδρος: Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας - «Το πρόβλημα δεν είναι οι διακοινοτικές διαφορές» - Τουρκικό ΟΧΙ στην τελευταία πρόταση

Εικόνα
Λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας οδηγούμαστε δυστυχώς σε αδιέξοδο, τόνισε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η τουρκική αδιαλλαξία δεν οδηγεί στην έναρξη  ενός διαλόγου το συντομότερο δυνατόν.

Διεθνή Διάσκεψη θα προτείνει ο Ντυαβούτογλου την Παρασκευή στο Βενιζέλο - Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε τη στήριξη Λονδίνου και Οϋασγκτον

Εικόνα
Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές φέρουν την Άγκυρα να οδηγεί σκόπιμα σε ναυάγιο τις διαβουλεύσεις για κοινό ανακοινωθέν για την έναρξη διακοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό, έχοντας στο στοχαστρο της τη συγκρότηση άμεσα Διεθνούς Διάσκεψης με συμμετοχή των δύο κοινοτήτων καί των τριών εγγυητριών δυνάμεων -Τουρκίσς, Ελλάδας, Βρετανίας. Το σχέδιο της Αγκυρας προωθεί επειγόντως αλλά μεθοδευμένα ο Τουρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και αυτό θα είανι το κύριο θέμα που σκοπεύει να εγείρει πρός συζήτηση με τον Υπουργό ΄\Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα μεθαλύριο Παρασκευή.

Βούλιαξε (μυστηριωδώς) στη Ρόδο το τουρκικό "Νουρ Μ" με τα πυρομαχικά για τους ισλαμιστές της Συρίας

Εικόνα
Βούλιαξε μέσα στο λιμάνι της Ρόδου σήμερα το πρωί το τουρκικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο «Nour M», το οποίο, στις 8 Νοεμβρίου πιάστηκε στην περιοχή των Ιμίων με 55 κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά των 7,62 χλστ., των 12,7 χλστ και των 14,5 χλστ., όλα για όπλα που προορίζονταν για τους ισλαμιστές της Συρίας, αφού όπως ομολόγησε ο καπετάνιος το πλοίο αν και είχε πιστοποιητικό τελικού χρήστη από την Λιβύη κατευθυνόταν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας, όπου και θα ξεφόρτωνε τα πυρομαχικά.