Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 5, 2014

Καταλογίζει ολιγωρία στην ευρωζώνη

Εικόνα
Ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης καταλογίζει στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρμόδιος για την Ευρώπη, Ρίζα Μοχαντάμ.

«Ιστορική φράση Άκη: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

Εικόνα
Αμετανόητος εμφανίστηκε την Τρίτη ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και δωροδοκία από τα εξοπλιστικά πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος. Όχι μόνο εξακολουθεί να δηλώνει ότι έπεσε θύμα ψευδομαρτύρων (σ.σ. εννοώντας τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα) αλλά έφτασε στο σημείο να απευθύνει νουθεσίες προς την ελληνική κυβέρνηση «να σκιστεί να προχωρήσει τις διαδικασίες» για την επιστροφή στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου των χρημάτων που έχουν μπλοκαριστεί στην Ελβετία. Το ηθικό «δίδαγμά» του  πάντως δεν άντεξε παρά λίγες ώρες καθώς πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» ο Νίκος Ζήγρας «γκρέμισε» την προτροπή του εξαδέλφου του λέγοντας προς τους Ελβετούς εισαγγελείς: «δε γνωρίζετε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης σας για να εμποδίσει το άνοιγμα το λογαριασμών και ότι αυτός ο Υπουργός στη συνέχεια, παραιτήθηκε ή τον παραιτήσατε;» 

Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά

Εικόνα
Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:43 τη νύχτα της Τρίτης, αναστατώνοντας εκ νέου τους κατοίκους όλης της Κεφαλονιάς. Ο μετασεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Έδεσαν και φίμωσαν 78χρονο

Εικόνα
Απαγωγή  και ληστεία σε βάρος 78χρονου Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη και διαχειριστή διαμερισμάτων διερευνά η Αστυνομία. Τέσσερα πρόσωπα πιθανόν αραβικής καταγωγής τον έδεσαν και αφού τον φίμωσαν του άρπαξαν τα κλειδιά του οχήματος του και αρκετών διαμερισμάτων και εξαφανίστηκαν.

«Έδωσε» τον Κιττή και σώθηκε ο Λίλλης

Εικόνα
Ηχογραφημένες συνομιλίες του Νίκου Λίλλη με τους δικηγόρους του, δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε και το οποίο μετέτρεψε τον Λίλλη από κατηγορούμενο σε μάρτυρα κατηγορίας στο περιβόητο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.  Βασικό ζητούμενο από τον Λίλλη ήταν να «δώσει» τον Κιττή και τους άλλους που κατείχαν δημόσιες θέσεις. Στις συνομιλίες αυτές, γίνεται αναφορά στο όνομα του βοηθού γεν. Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος φέρεται να έχει τηλεφωνική συμμετοχή στη συζήτηση, όταν τον καλεί ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου.

Τρεις χιλιάδες νέα περιστατικά ετησίως

Εικόνα
 Στην Κύπρο καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου τρεις χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης και πρόσθεσε ότι ο καρκίνος στις μέρες μας έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας στις ανεπτυγμένες χώρες.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε κοινό ανακοινωθέν

Εικόνα
Την εκτίμηση ότι η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Ωστόσο, συνέστησε αυτοσυγκράτηση, αφού όπως είπε, οι δύο πλευρές είχαν βρεθεί ξανά κοντά σε συμφωνία, χωρίς όμως κατάληξη.