Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 25, 2012

Marketway: Ανανέωσε συνεργασία με ΟΠΑΠ

Εικόνα
Ανανεώθηκε η σχέση ΟΠΑΠ Κύπρου και Marketway/Publicis καθώς τα αποτελέσματα του πρόσφατου διαγωνισμού του Οργανισμού έφεραν την επικοινωνιακή προώθηση των Παιχνιδιών ΟΠΑΠ στην εταιρεία, για ακόμη μία φορά.  «Η σταθερή σχέση εμπιστοσύνης που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια με την επικοινωνιακά πετυχημένη διαχείριση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΠΑΠ, εξελίσσεται ακόμα περισσότερο και δημιουργεί καινούργιες, ανανεωμένες προοπτικές συνεργασίας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Marketway.

Ορφανίδης στο ψάξιμο διευθυντή mall

Εικόνα
Διευθυντή για το υπό υλοποίηση εμπορικό κέντρο στη Λευκωσία (City Mall Nicosia) ζητά η εταιρεία Ορφανίδης. Σημειώνεται μάλιστα ότι η σχετική αγγελία τονίζει πως το άτομο που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση θα έχει τη διεύθυνση και των εμπορικών κέντρων Λεμεσού και Πάφου. Παράλληλα, η εταιρεία σημειώνει πως το άτομο που θα αναλάβει τη διευθυντική θέση θα είναι υπεύθυνο για τη σωστη επιλογή καταστημάτων και υπηρεσιών που θα λειτουργ΄ξησουν στο νέο εμπορικό κέντρο, ενώ θα έχει και την εποπτεία για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του mall.

Ericsson: Υστέρηση κερδών στο δ΄τρίμηνο

Εικόνα
Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου της σουηδικής Ericsson εξαιτίας των χαμηλότερων πωλήσεων σε δίκτυα κινητής, λόγω της πιο συντηρητικής στάσης των πελατών στην παγκόσμια αγορά τηλεφώνων. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 1,49 δισ. σουηδικές κορώνες (220,6 εκ. δολάρια) σε σχέση με τις 4,32 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, λόγω της χαμηλότερης των προσδοκιών ανόδου των πωλήσεων και της χαμηλότερης κερδοφορίας.

S&P: Η Ελλάδα χρεοκοπεί "επιλεκτικά"

Εικόνα
Η Ελλάδα θα υπαχθεί σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας ως διεθνής ο όρος είναι γνωστός ως selective default, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του haircut που διεξάγεται για διαμόρφωση του PSI, όπως ανακοίνωσαν οι Standard & Poor's. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η εξέλιξη αυτή έστω και υπό τον τεχνικό όρο δεν σημαίνει πως καταστρέφεται η αξιοπιστία της ΕΕ. Αναλυτές μάλιστα θεωρούν πως αυτή είναι η πλέον βιώσιμη λύση για το βαθύ χρέος της Ελλάδας και όχι όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα. «Δεν είναι συνεπακόλουθο πως μια χρεοκοπία της Ελλάδα θα επέφερε ένα ντόμινο στην Ευρωζώνη», δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολογήσεων των Standard & Poor's.

HSBC: Πώληση εργασιών Κ. Αμερικής για 801 εκ.

Εικόνα
Στην πώληση των θυγατρικών της στην Κόστα Ρίκα, στο Ελ Σαλβαδόρ και στην Ονδούρα στην κολομβιανή Banco Davivienda έναντι 801 εκ. δολ. προχώρησε η HSBC Holdings. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της HSBC για αποχώρηση από ορισμένες από τις 87 χώρες που έχει παρουσία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι τρεις ζημιογόνες θυγατρικές αποτελούν κομμάτι της θυγατρικής του Παναμά και έχουν συνολικά 136 καταστήματα, περιουσιακά στοιχεία 4,3 δισ. δολ. και χαρτοφυλάκιο δανείων 2,5 δισ. δολ.

Apple: Άλμα κερδών 73%

Εικόνα
Εξαιρετικά υψηλά παρουσιάζονται τα κέρδη της Apple Inc. στο δ΄ τρίμηνο του 2011 με τις πωλήσεις της εταιρείας να σημειώνουν άλμα 73% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Ειδικότερα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 13,1 δισ. δολ. ή 13,87 δολ. ανά μετοχή από 6 δισ. δολ. ή 6,43 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 46,3 δισ.  δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 10,08 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 38,85 δισ. δολ.

Πέθανε ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος

Εικόνα
Εχασε τη μάχη για τη ζωή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Metropolitan, όπου και κατέληξε, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στις 7 το απόγευμα της Τρίτης σε τροχαίο, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για τη νέα του ταινία. Η είδηση του αδόκητου χαμού του ταξιδεύει ήδη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση. Τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.

Σαν σήμερα...25 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γιορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγορία, Μαργαρίτα. Γεγονότα 1836:  Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Φρειδερίκου Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο της Βουλής.